Foliküliti Tanıyalım
Kıl Kökü İltihabı Tanıyalım
Vücudumuzun her bölgesinde bulunan kıllar düzgüsel şartlar altında vücudumuzdan dışarıya doğru çıkmaktadır. Kıl kökü iltihabı öteki ismiyle folikülit, çoğu zaman yüz, üst sırt ve alt bacaklarda görülmektedir. Foliküliti Tanıyalım Vücudumuzun bazı bölgelerinde kıllar deride kırmızı kabartılar şeklinde kendisini gösteriyorsa kıl kökü iltihabı hastalığına yakalanmış demekteyiz.
Bakteri, mantar ve virüs benzer biçimde mikroplardan dolayı oluşan kıl kökü iltihabı bazı hastalıkların emaresi niteliğini taşımaktadır. Foliküliti Tanıyalım Hastalık meydana geldiği kişilerde kaşıntı, yanma, batma ve deride acıma hissi oluşturmaktadır. Kıl kökü iltihabının içinde küçük bir bezelye benzer biçimde irin bulunmaktadır.
Genç ve erişkin kişilerde görülme olasılığı fazla olan kıl kökü iltihabı nadiren her yaşta görülmektedir. Bağışıklık sistemi bozuk olan ve karaciğer, şeker hastalığı taşıyan kişilerde kıl kökü iltihabı yaygın olarak görülmektedir.
Vücudumuzda Kıl İltihabı Niçin Çıkar?
Deride bulunan mantar, bakteri ve virüsler değişik nedenler ile vücutta bulunan kıl köklerini etkilemektedir. Kıl kökü iltihabı en sık olarak staphylococcus aureus bakterisi ile kıl köklerinin bir enfeksiyonundan meydana gelmektedir.
Kıl kökü iltihabı olan şahıs ile yakın temas da bulunmakta hastalığın başlaması için kafi bir sebep olacaktır. Aşırı kilo, fazla terleme ve vücudun sürtünmesi benzer biçimde sebeplerden de ortaya çıkmaktadır.
Fırıncılık ve aşçılık benzer biçimde sıcak dereceli meslek meydana getiren kişilerin kıl kökü iltihabına yakalanma olasılığı daha fazladır. Bazı durumlar da ise değişik bir hastalıktan dolayı kullanılan ilaçların yan tesiri olarak da bu hastalığa yakalanılmaktadır.
Vücudumuz Bizlere Ileti Veriyor Olabilir Mi?
Kıl kökü iltihabı hastalığı vücudumuzda belirmeden ilkin bizlere mesajlar vermektedir. Kıl kökünü çevreleyen ağrılı kızarık şişlik ve kimi zaman orta kısımlarda ortaya çıkan irinli bir kese olarak görülmektedir. Ek olarak çıkan bölgede kaşıntı ve duyarlılık meydana gelmektedir.
Eğer bu emareleri anlamayıp tedbir almaz isek ilerleyen günlerde irinli şişliğin açılması ve kabuk bağlanması görülmektedir. İltihap derinleştikçe şişlik ve duyarlılık artarak kıl kökünün iltihaplanmasına niçin olmaktadır.
HİDRADENİTİS SUPPURATİVA BİLGİ PAYLAŞIM FORUMU
HS (KÖPEK MEMESİ ) HASTALIĞINDAN KURTULANLARIN TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTIĞI ORTAK PLATFORMU ZİYARET EDİN !
KÖPEK MEMESİ HASTALIĞI İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜMLER HAKKINDA BİLGİ ALIN !